Przetwory
( liczba produktów: 59 )Mało kto nie lubi tradycyjnej polskiej kiszonki. Kiszona kapusta lub ogórki stanowią znakomity dodatek do obiadu czy na przekąskę. Kiszonki ze sklepów to jednak nie to samo, co przyrządzone własnoręcznie w domu. Do wykonania domowej kiszonki potrzebna jest beczka do kiszenia wykonana z kamionki, ceramiki lub plastiku.
- 1
- 2
Dostępne w sprzedaży beczki są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz wilgoć, posiadają wygodne uchwyty i szczelne pokrywki, co umożliwia ich wygodne przenoszenie. Występują w różnych rozmiarach - od mniejszych o pojemności 1l, 3l, 5l, przez 10l, 16l, aż po beczki o pojemności 25l czy nawet 40l! Dzięki temu można dostosować wybór beczki do swoich potrzeb i ukisić kilka ogórków do obiadu lub zrobić zapas na całą zimę.
Solidne beczki kamionkowe do kiszenia żywności pomimo upływu lat, nadal są użytkowane w wielu domach. Naturalne garnki z kamionki są najzdrowszym wyborem do przygotowywania kiszonek. Glinka kamionkowa nie wchodzi bowiem w żadne reakcje z żywnością - jest więc bezpieczna także dla alergików. Przy pomocy beczki wykonanej z kamionki możemy przeprowadzić proces kiszenia ogórków lub kapusty bez użycia zbędnych dla naszego organizmu substancji konserwujących - będą kisić się same w swoich naturalnych, fermentowanych sokach.